Jumaat, 2 November 2012

Dugaan Lagi -,-

hye abang , kakak , pak cik , mak cik ... hmm susah la , senang cakap haiiiiiii semuaaaaaaaaaaaaaaaaa ....
selamat malam ... ha ...lama kan yatie tak update .. rindu yatie tak ???? -,- ... mesti tak rindu kan .. haishhh majuk la kejap hahaha ... tak kisah la ada yang rindu yatie atau tak yang pasti yatie tetap nak update blog nie ... rasa rindu nak menaip nak taip semalam demam pulak hari nie baru sihat alhamdulillah ...

nak tahu tak ,,,, hari tu yatie dapat tawaran kerja taw taw .. makk aihhhh suka tak terkata la kan .. bayangkan setahun tak berkerja duduk rumah tolong mak jaga anak orang , makan , mengadap lappy lepas tu zZzZzZzZzZz ... hahaha mahu nya badan tak jadi kembar DORAEMON .. hahaha kalau ada misai dengan loceng dekat leher dah hampir-hampir sama yeahhhh ..

yatie dapat tawaran kerja kerani je bukan macam u all pandai-pandai kerja pun bagus-bagus kan .. tapi yatie takut nak pergi interview ... KENAPA ???? akak yatie cakap kerja kerani kena pandai guna PC .. yatie bukan pandai sangat bab PC nie ... setakat guna tenet tu yatie taw la .. aikk pelik kan -,- ..

lepas tu abah dengan mak cakap pergi je la .. try dulu .. insyallah yatie boleh buat .. hehehe mak dengan abah cakap macam tu sebab dia orang tahu yatie tak mudah give up bila buat seseuatu ... tu je la kot benda yang yatie mampu berbangga sekejap .. sikap tak mudah GIVE UP !
jadi yatie pun kuatkan semangat untuk pergi minta kerja ... malam sebelum pergi minta kerja rasa takut sampai susah nak pejam mata nie >_< .. yeahhh tu la yatie nampak je berani tapi bila nak pergi jumpa orang yang tak kenal yatie akan mula bayangkan benda yang NEGATIF ..

lepas tu macam mana entah yatie tertido , sedar dah pagi mak kejut solat subuh .. siap solat mak cakap "nampaknya adik tak boleh pergi minta kerja lagi la"
aikk yatie pelik kenapa mak cakap macam tu .. then abah jawab "tu ha tayar motor tak elok lagi nanti jadi apa-apa dekat jalan raya susah lak , tak payah pergi la"
dalam hati tu huhuhu happy la tak payah takut-takut lagi tapi pada masa yang sama rasa sedih sebab tak dapat cari kerja lagi ..

tiap kali yatie nak pergi minta kerjakan mesti ada je halangan .. yatie pun tak tahu la kenapa ..
bukan kali nie je banyak kali dah .. sabar je la .. kalau tu rezeki yatie insyallah tak kemana kan .. :)

4 ulasan:

  1. betul! akak setuju sangat...rezeki ada tu...tp kita xtau macam mana dia nak datang...hehe Insyaallah sis :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tawakal je la kak skrang nie .. hope dpat la keje dekat mana2 dlam masa trdekat nie :)

      Padam
  2. sabar yea aka.. mungkin ada hikmah ... semoga dapat keja... =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks syaza , akak pun harap macam tu :)

      Padam